Vervuilde grond

Dinsdag 19 november 2019

Door nieuwe regels voor het werken met vervuilde grond is het op dit moment bijna onmogelijk om nog hele tuinen aan te leggen, hierbij moet namelijk grond vervoerd worden.

Deze regels staan in het tijdelijk handelingskader PFAS. PFAS zijn chemische stoffen die lang werden gebruikt voor verf, pannen, brandblussers, kleding en cosmetica. Deze stoffen zijn door veel gebruik in bodem en water terechtgekomen. Vanwege mogelijke risico’s voor de volksgezondheid wil de staatssecretaris verdere verspreiding van deze stoffen voorkomen, hiervoor is het tijdelijke handelingskader opgesteld.

Er zijn nu wel bedrijven die de grond opnemen maar de prijzen hiervoor zijn wel aangepast. Dit komt door de verplichting van het nemen van grondmonsters waarbij de innemende partij deze kosten en risico op zich neemt en dit dan verwerkt in de nieuwe prijzen. Per of rond 1 december zal de regering met een nieuw handelskader komen betreffende het vervoeren van grond. Tot die tijd zal het hierboven geschreven gelden.

Als u hierover verder geïnformeerd wilt worden kunt u contact leggen met Raymond via zijn e-mail adres die hieronder wordt weergegeven. Wanneer er mogelijke veranderingen hierin worden gevoerd dan zullen wij u hierover verder informeren in een later nieuwsbericht.