Visie op tuinen

Wat kenmerkt hoveniersbedrijf Raymond van Schaik Tuinen en zijn eigenaar? U leest het hier.

Hoge kwaliteit maatwerk

Een hoge kwaliteit maatwerk; dat is wat Raymond van Schaik Tuinen levert. Daarbij houden we rekening met de ecologie in uw tuin en met de economie. Voor maatwerk zorgen we door goed naar uw wensen te luisteren en die te vertalen. Daarbij werken we samen met een aantal vaste leveranciers en samenwerkingspartners. Zo kunnen we een totaalbeeld aanbieden en leveren. Raymond van Schaik hierover: ‘Ik doe het goed of ik doe het niet. Ik wil kwaliteit leveren en zorgen dat het ook goed blijft.’

Ecologisch

Raymond van Schaik Tuinen houdt bij alles wat ze doen rekening met de eigen werking van de natuur. De natuur kan u waar het gaat om onderhoud veel werk uit handen nemen. Neem bijvoorbeeld onkruid wieden; helemaal niet nodig wanneer er genoeg planten staan. Dan krijgt onkruid tenslotte geen kans. Bovendien kan je verdamping tegengaan door planten in een gesloten geheel te zetten. Dan droogt de grond minder snel uit en hoeft u minder vaak te sproeien. Een ander voorbeeld is het omspitten van de tuin. Dat is niet nodig en zelfs slecht voor uw tuin. Het vernielt de structuur van de bodem. Gebruikt u de juiste materialen en bemestingen, dan helpt de natuur u een handje.

Economisch

Ecologisch en economisch tuinieren, kan dat wel samen? Ja, juist! Veel ecologische oplossingen zijn ook economisch voordelig. Denkt u aan minder sproeien, geen bestrijdingsmiddelen en minder uren werken in uw tuin. Naast de economische voordelen van ecologisch tuinieren kijken wij als hoveniers ook naar het gebruik van regionale of nationale producten waardoor transportkosten minder zijn. We gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen, hergebruiken materialen waar mogelijk (zoals bestrating die, op een andere manier gelegd, voor een compleet andere uitstraling kan zorgen), maar kijken bijvoorbeeld ook naar de mogelijkheid planten en bomen te hergebruiken. Alles zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Die staat altijd voorop.

Een andere manier waarop Raymond van Schaik Tuinen rekening houdt met de economie en ecologie is hoe het hoveniersbedrijf omgaat met overtollige grond. Grond afvoeren kost geld. Het is dus kostenbesparend om zo min mogelijk grond af te voeren. En laat hoogteverschil in een tuin nou net een tuin optisch groter doen lijken. Twee goede redenen om voor overtollige grond een mooie functie te bedenken in het ontwerp van een tuin.