Groot project opgeleverd

Maandag 29 december 2014

Hergebruik

Op dit perceel stond een oude woning die is afgebroken waarna er een nieuw huis is gebouwd.

Ook voor deze tuin koos Raymond een zo ecologisch en economisch mogelijke aanpak. Zo zijn de stoeptegels uit de oude oprit hergebruikt in de muurtjes in de tuin. Om te voorkomen dat alle tegels kapot gereden zouden worden tijdens de bouw van het nieuwe huis heeft Raymond alle tegels van tevoren uit de oprit gehaald. De tegels hebben een jaar lang achter in de tuin opgeslagen gelegen. Zo vooruit denken om het hoogst haalbare uit de oude materialen te halen is Raymonds tweede natuur.

Maatwerk

In deze tuin heeft Raymond van Schaik Tuinen voor het eerst watervallen geïnstalleerd zonder de standaard daarbij behorende vijvers. Ditmaal heeft hij zelf de vorm en grootte van de vijver bepaald en daar een waterval op maat bij laten produceren. Zo past het geheel precies bij deze tuin.

Zin in het voorjaar

De opdrachtgevers van deze tuin over het werk van Raymond van Schaik Tuinen:

"Wat we heel leuk vinden, is dat Raymond oude materialen heeft hergebruikt. Natuurlijk de nieuwe muurtjes uit de tegels van de oude oprit, maar ook is een deel van de oude schutting hergebruikt. Raymond en zijn collega's zijn heel aardig en vakkundig. Alhoewel het aanleggen van de tuin langer duurde dan verwacht, zijn we enorm blij met hoe de tuin geworden is. De tuin was eind december gereed en wij verlangen dan ook naar het voorjaar waarin we optimaal kunnen gaan genieten van onze nieuwe omgeving."

Keramische tegels

Aan de zijkant onder het huis en onder de pergola liggen keramische tegels. Een materiaal waar Raymond van Schaik graag mee werkt omdat dergelijke tegels buitengewoon strak gelegd kunnen worden en niet glad worden. Meer over keramische tegels lees je hier.