Lekkere strakke tuin van 200 m2

<< < Klik op één van de 4 afbeeldingen om deze te vergroten. > >>

Lekker strak

De eigenaar van deze tuin was toe aan een lekkere strakke tuin die minder onderhoud vergt. Daarnaast wilde ze graag op meer plekken in de tuin kunnen zitten naarmate de dag vordert en de zonneschijn ergens anders valt.

Kleuren en structuren combineren

Dat er keramische tegels in moesten dat wist de bewoner zeker. We zijn op zoek gegaan naar tegels die mooi bij de woning passen. De woning is wit met bruin en de uiteindelijke tegels zijn dat ook. Die tegels vormden de basis voor de overige materialen die de bewoner samen met Raymond heeft uitgezocht. “Ik ga graag samen met de tuineigenaar op pad om materiaal te bekijken en te kopen. Ik krijg dan een goed beeld van hun smaak en kan ze adviseren over wat wel mogelijk is en wat niet.” Zo is bijvoorbeeld voor de muurtjes van de verhoogde bakken gekozen voor een wat grovere beton omdat het vaak mooi is gladde oppervlakken te combineren met een wat grovere structuur.

Hergebruik

Niet alles is gloednieuw. Voor de vloer van het tuinhuisje is gebruik gemaakt van de oude bestrating en voor zover het paste in de nieuwe opzet is de bestaande beplanting terug geplaatst.