Werkwijze van Raymond van Schaik Tuinen

Raymond van Schaik Tuinen is telefonisch en via mail goed bereikbaar. Onze contactgegevens vindt u bovenaan deze pagina. Eigenaar Raymond van Schaik komt graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit geeft duidelijkheid over de bestaande situatie en uw wensen. Gaat het bijvoorbeeld om een nieuw aan te leggen tuin of om een bestaande tuin die u wilt aanpassen? De opdrachtgever in spé krijgt een beeld van de mogelijkheden en inzicht in het te doorlopen proces. Wanneer beide partijen met elkaar in zee willen, maakt onze tuinarchitect een passend ontwerp. De kosten voor een ontwerp zijn onder meer afhankelijk van de grootte van uw tuin.

Van ontwerp tot tuin

"Om tot een tuin te komen die bij de opdrachtgever past, bespreken we wat voor sfeer de opdrachtgever wenst in de tuin en welke planten de voorkeur hebben. Daarnaast is het belangrijk voor ons een goed beeld te krijgen van het huis en de omgeving. Daarom spreek ik de eerste keer graag af bij mensen thuis. Geen enkele tuin die wij realiseren is hetzelfde want het draait om de wens van de opdrachtgever. Uiteraard adviseren we over materialen en vormen," aldus Raymond.

Heeft u specifieke wensen voor een uniek en persoonlijk tuinelement? Geen probleem. Raymond van Schaik Tuinen werkt met diverse partners samen die alle tuinelementen met vakmanschap vervaardigen. Alles op maat gemaakt met hoogwaardige afwerking.

Offertetraject

Het ontwerp wordt samen met een gedetailleerde offerte en een planning aangeboden en besproken. Aan de hand van het ontwerp worden materialen uitgezocht. Dat kan veelal bij Raymond van Schaik Tuinen in de loods, maar vaak ook bij de leverancier. Raymond is hierbij aanwezig en geeft uitleg en advies. Diverse zaken worden vastgelegd: welke verhardingsmaterialen worden gebruikt, hoeveel zand komt er onder het terras, enzovoort. Een beplantingsplan completeert het geheel. Nadat de werkzaamheden zijn beschreven en de tarieven akkoord zijn, volgt de aanleg.

Vraag offerte aan

Aanleg

Tot slot de uitvoering, de periode waarin alles bij elkaar komt. Een kaal stuk grond transformeert tot tuin of een bestaande tuin verandert compleet van uitstraling. De uitvoering gebeurt door Raymond en zijn nauwkeurige en nette medewerkers.

Na de aanleg

Ook na de aanleg kunt u gebruik blijven maken van ons hoveniersbedrijf. Het onderhouden van de tuin is namelijk net zo belangrijk. In overleg met u wordt bepaald of en hoe vaak de tuin wordt onderhouden. Ook hierbij geldt dat de opdrachtgever van tevoren een offerte ontvangt waarin staat welke werkzaamheden in welk seizoen worden verricht. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. Meer over het onderhoud van uw tuin leest u hier.

Garantie

Uiteraard doen we er alles aan dit te voorkomen, maar soms gaat een plant binnen een jaar dood. Natuurlijk zorgen we dan voor vervanging.